Met grote regelmaat ben ik in gesprek met ondernemers en komt de vraag voorbij ‘Hoe krijg ik meer klanten’. Voor mij aanleiding genoeg er kort en bondig over te schrijven met 5 praktische tips waar je vandaag al mee aan de slag kunt.

Tip 1: Spreek dagelijks 3 nieuwe mensen.
Maak als dagelijks doel, contact leggen met 3 nieuwe mensen uit je zakelijke en/of privé omgeving. Vertel hen over je bedrijf, de markt en jouw rol hierin.

Tip 2: Presenteer je in 30 seconden.
Leer dat je binnen 30 seconden duidelijk kunt vertellen over je eigen business. Vertel wie je bent, wat je doelgroep is en geef het voordeel aan voor je gesprekspartner

Tip 3: Zoek je doelgroep op.
Zoek uit waar je klanten zich bevinden, weet je doelgroep te vinden. Beurzen, netwerken etc., ga er zelf deel van uit maken. (tip 1 en 2 zijn hier voor de volle 100% inzetbaar)

Tip 4: Wees actief op sociale media.
Kies de juiste sociale netwerken en zorg dat je daar echt aanwezig bent. Lever een duidelijk zichtbare bijdrage want sociale media is geven…geven…geven… LinkedIn is bij uitstek het zakelijke sociale netwerk.

Tip 5: Geef altijd de juiste follow up.
Leads zijn uiterst waardevol en behandel ze daarom ook als zodanig. Door het geven van een juiste en correcte opvolging ben je een stap verder in het proces ‘van prospect naar klant’.

Tot slot:
Gegarandeerd dat het effect op je klantenbestand verrassend groot zal zijn, indien je bovenstaande tot je standaard dagelijkse werkwijze maakt. Noodzakelijk voor je eigen onderneming, maar hoe goed voelt het voor jou als mens wanneer nieuwe contacten ontstaan, nieuwe klanten komen en dus omzet.

Meer en praktische inspiratie nodig? Ik ben graag 1 van de drie mensen waaraan jij vertelt over je business.

Jan Rouweler
Spoer training & advies